Iščete rešitev za svojo industrijo ali imate tehnični problem, ki ga moramo rešiti?
Profesionalne klimatizacijske rešitve in hladilni sistemi za restavracije, lokale in catering. Zagotovite svež in prečiščen zrak v vseh območjih gostinskega objekta, nadzor temperature, kakovostna in sveža živila s sistemi, ki bodo zadovoljili specifične potrebe vašega objekta in dejavnosti. Pametni klimatizacijski, prezračevalni in hladilni sistemi omogočajo daljinsko spremljanje in vzdrževanje opreme, povečajo vaše prostorske in skladiščne zmogljivosti, ne poslabšajo videza interierja, zmanjšajo obratovalne stroške in ustvarijo popolno restavracijsko vzdušje za goste, zaposlene in opremo. Zagotovite svojim gostom popoln ambient in doživetje vrhunske gastronomije.
Prezračevanje in klimatizacija restavracije
Površina objekta in razlike v specifičnih zahtevah restavracijskih, administrativnih, skupnih in pomožnih prostorov ter kuhinje tvorijo kompleksen sistem klimatizacije restavracije. Klimatizacijske in prezračevalne sisteme je treba prilagoditi vsem območjem restavracije – od vhoda do mize – v skladu z nihanjem temperature zaradi zasedenosti in sezone. Prezračevalne rešitve omogočajo sistemsko odpravo prevladujočih vonjav in presežka toplote, ki nastane zaradi obratovanja kuhinje pri polni zmogljivosti.
Klimatizacijske rešitve za restavracije zahtevajo skrbno načrtovanje in prilagodljivost sistema v skladu z gradbenimi predpisi in SES standardi. Z zasnovo kompaktnih dimenzij klimatizacijski sistemi omogočajo kar največji prihranek prostora. Možnost skrite vgradnje enote brez poslabšanja videza interierja, kar najmanjša poraba energije in tiho delovanje sistema omogočajo prijetno vzdušje v restavraciji. Pravilna izbira klimatizacijskega in prezračevalnega sistema ter opreme zmanjša obratovalne stroške, poenostavi vodenje in poveča njegovo učinkovitost, gost pa dobi popolno izkušnjo.
Vrhunska klimatizacijska rešitev za restavracije uporabnikom zagotavlja popoln nadzor temperature, uravnavanje pretoka zraka, nizko porabo energije, visoko kakovost zraka in nizko stopnjo vlage – brez neprijetnega prepiha ali hrupa.
Hladilne komore za kuhinje
Sestavni del vsake restavracije so njeni hladilni sistemi. Skrbna izbira prave vrste hladilne naprave bo zagotovila neovirano obratovanje vaše kuhinje in prispevala k pozitivni izkušnji za osebje in goste.
Koncept in velikost restavracije sta najpomembnejša dejavnika pri izbiri opreme za hlajenje. Ohranjanje svežine živil in zalog je prednostna naloga vsakega gostinskega objekta. Hladilni sistemi (hladilne komore in vitrine, komercialni hladilniki) morajo zadovoljiti zahteve po hitri pripravi hrane, zmanjšati potrebo po dnevnih dobavah, zmanjšati količino odpadkov, omogočiti neposreden dostop do organiziranih in popolno shranjenih ohlajenih živil, ohranjanju varnosti živil za zaužitje brez ogrožanja njihove kakovosti.
Naši oddelki inženiringa klimatizacije in hlajenja zagotavljajo celovito rešitev:
svetovanje pri pripravi projektov in v vseh fazah razčlenitve projekta;
strokovna pomoč pri izbiri optimalne rešitve;
strokovno svetovanje pri izbiri opreme;
hitra dobava opreme v želenem roku;
servisna in tehnična podpora pri montaži in začetku obratovanja;
strokovno svetovanje in tehnična podpora pri vzdrževanju montirane opreme.
Skupina MB Frigo ima več kot 40 let izkušenj na področju klimatizacije in hlajenja ter s strokovno ekipo zagotavlja kakovostno rešitev v prostorih za različne namene ves čas trajanja projekta ali v njegovi posamezni fazi. Dolgoletno sodelovanje s svetovno znanimi proizvajalci s področja klimatizacije in hladilne tehnike zagotavlja široko paleto izdelkov, dostopnost in hitro dobavo.